Foredragsholder

Erlend Andreas Gjære, Daglig leder, Secure Practice AS.

Omtale av foredragsholder

Erlend Andreas Gjære er spesialist på sikkerhet og folk, og arbeider med bevisstgjøring, opplæring, kultur og endring som varer. Dette inkluderer utvikling og tilpasning av produkter og regler som folk må forholde seg til på jobb, slik at de støtter etterlevelse gjennom gode brukeropplevelser.

Erlend har mastergrad i informatikk fra NTNU, er sertifisert ISO27001 Lead Implementer, og har blant annet erfaring fra flere år som forsker og ansvarlig for sikkerhet blant ansatte i SINTEF-konsernet. Nå er han gründer og daglig leder i Secure Practice AS.

Kort sammendrag av foredraget

Føler du at sikkerhetsbudsjettet er for lite? Bare spør kollegene dine, som ikke er ansatt for å jobbe med sikkerhet: I hvilken grad har de anledning til å prioritere sikker atferd, i møte med alle andre mål og oppgaver?

For sikkerhet og folk generelt snakker vi nemlig om budsjett i form av tid, oppmerksomhet og innsats, og ikke penger.

Det personlige sikkerhetsbudsjettet avgjør nemlig hvorvidt man gjør det lille ekstra for sikker praksis i hverdagen, eller om man i stedet velger en risikabel snarvei. Derfor avhenger vi av at flest mulig kommer i pluss!

Foredraget viser hvordan vi lager et sikkerhetsbudsjett, med praktiske eksempler på økning av plussiden og reduksjon av minussiden.