DND, ISACA og ISF avholder felles medlemsmøte i Bergen 1. november 15:00 – 18:00 med tema «Data som forsvant fra skyen». Deretter blir det felles middag (selvkost).

03.06.2014

Dataforeningens faggruppe for IT-sikkerhet i Bergen-Hordaland, ISF (Norsk Informasjonssikkerhetsforum) og ISACA inviterer til et spennende faglig medlemsmøte i Bergen, med en nettverksmiddag etter det faglige programmet. Mer informasjon og påmelding finner du her.

Programmet er som følger;

14.30 Registrering og enkel bevertning

15.00 Åpning og kort presentasjon fra foreningene

15.15 Innledning til data som forsvant i skyen v/John Arild Amdahl Johansen, Buypass

15.30 Don’t forget the simple stuff v/Magnus Felde, Mnemonic. I en verden med Advanced Persistent Threats (APTs), supervirus og et komplekst og dynamisk trussel landskap, er det lett å glemme at nesten alle angrep krever interaksjon fra brukerne for å lykkes.Vi vil i denne presentasjonen beskrive noen av de mest vanlige metodene brukt av angripere, og hvorfor de fungerer. Vi vil også gi dere noen smakebiter på hva vi har gjort tidligere.

16.15 Pause

16.30 Risiko knyttet til digital konvergens og bruk av konsumentmarked skytjenester v/Per Thorsheim, God Praksis. Det nye høgskolebygget i Bergen utstyres med over 500 kortlesere på dører - og alle skal kjøre TCP/IP via vanlig datanettverk. Din neste bil kommer med wifi, og din bedre halvdel kan følge med på hvor du kjører. Dørlåsen hjemme har fingeravtrykksleser, og er tilkoblet wlan, sammen med tv, kjøleskap og alarmsystemet ditt. Forskere tror at vi om få år har mange titalls dingser hver, og alle vil være online. Hvilke farer lurer i horisonten når fysisk og IT sikkerhet blandes sammen, online og via skytjenester, og hva bør vi gjøre før det går galt?

17.15 Pause

17.30 Oppsummering av nasjonal sikkerhetsmåned v/Christian Meyer, NorSIS. Vi får en kort oppsummering av Nasjonal sikkerhetsmåned med fokus på opplæringstiltakene rundt utfordringene med mange duppeditter og skytjenester som tilsammen eksponerer våre brukernavn, passord og dermed informasjonen vår for svært mange.

17.45 Oppsummering og diskusjon

18.30 Nettverksmidda