DNB

Velkommen til årets ISF Generalforsamling onsdag 8.mars hos DNB.

Etter generalforsamlingen starter årets første medlemsmøte. Tema for møtet er «Internet of Things/ IoT-sikkerhet» og det stadig økende bruksområdet for teknologi i private hjem og hverdag. Vi kobler stadig nye funksjoner og enheter opp mot Internet, teknologien gir mange muligheter for økt trygghet og sikkerhet, miljø osv., men samtidig øker risikoen for at vi mister kontroll over informasjonen disse systemene og løsningene genererer.

 

10.02.2017

Programmet er som følger:

 

Generalforsamling

14:00 - 14:30 Registrering

14:30 - 15:45 Generalforsamling - underlag til generalforsamlingen finner du på medlemssidene

 

Medlemsmøte

15:30 - 16:00 Registrering

16:00 - 16:15 Velkommen fra ISF

16:15 - 17:00 Nasjonal innføring av smarte strømmålere – ivaretakelse av sikkerhet og personvern

Øyvind Anders Arntzen Toftegaard, Rådgiver informasjonssikkerhet og personvern, NVE

17:00 - 17:15 Pause

17:15 - 18:00  Vår tilkoblede hverdag Sporing i private og offentlige rom
Tobias Judin, Juridisk rådgiver, Datatilsynet

18:00 - 18:15 Pause

18:15 - 19:00 Hvordan gjøre en sikrere IoT-investering
Bendik B. Mjaaland, Security Architect, Teleplan Globe AS

19:00 Sosialt samvær og middag hos DNB

 


Om foredragene:

 

Nasjonal innføring av smarte strømmålere – ivaretakelse av sikkerhet og personvern
Smarte strømmålere skal være installert i alle hjem innen 2019. Hva så med personvernet? Representerer utrullingen en spredning av ny og fordelaktig teknologi til alle og enhver, eller kan den representere nye utfordringer? Og hva med sikkerheten? Bygger vi teknologiske korthus hvor små svakheter kan få store konsekvenser, eller er det mulig å sikre denne type teknologi på en effektiv måte? NVE følger i økende grad opp IKT-sikkerheten i kraftsektoren. Her får du et innblikk i NVEs erfaringer, og blant annet informasjon om hvordan NVE jobber med regelverksutvikling og veiledning i forbindelse med smarte strømmålingssystemer.

Øyvind Anders Arntzen Toftegaard har høgskole- og universitetsutdannelse innen krise- og informasjonssikkerhetsledelse, samt risiko, sårbarhet og beredskap. I tillegg er han utdannet offiser og biolog. Han har blant annet bakgrunn fra arbeid i forsvaret, fra EU-prosjektarbeid innen identitetsforvaltning og fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) innen internkontroll for informasjonssikkerhet. I dag arbeider han med informasjonssikkerhet i NVE i seksjon for sluttbrukermarked, avdeling elmarkedstilsynet, hvor mye av arbeidsoppgavene er koblet til smarte strømmålere og utrullingen av avanserte måle- og styringssystemer (AMS).

 

Vår tilkoblede hverdag - Sporing i private og offentlige rom
Teknologi forenkler hverdagen for både personer og virksomheter. Til gjengjeld blir mer og mer av livene våre lagret elektronisk, analysert og delt med andre. Hva er farene ved vår tilkoblede hverdag?

Tobias Judin er juridisk rådgiver i Datatilsynet. Han jobber blant annet med sporing i det offentlige rom, kommersialisering av personopplysninger, krenkelser på nett og kredittopplysninger. Dessuten er han en del av Datatilsynets veiledningstjeneste, som gir veiledning og råd om personvern og personopplysningsloven.

 

Hvordan gjøre en sikrere IoT-investering
Tingenes internett, eller «Internet of Things» (IoT), har skapt mange skremmende sikkerhetsoverskrifter. Hva handler dette om? Hvorfor er sikkerhet i IoT så vanskelig? Du som vurderer å gjøre en IoT-investering, har kanskje lurt på hvor varsom du må være. Markedet vokser raskt, og ikke mange aktører har erfaring. Hvilke spørsmål skal du stille en leverandør for å unngå de verste sikkerhetsfellene? Her kommer noen forslag.

Bendik Mjaaland har jobbet som sikkerhetskonsulent i snart åtte år, og har i denne perioden støttet offentlige og private virksomheter i flere europeiske land. Han har jobbet både teknisk og strategisk med datasikkerhet, med hovedfokus på digital identitet, biometri og sikkerhetsarkitektur. Bendik er sivilingeniør fra NTNU, og jobber nå i Teleplan Globe som del av deres satsning på tingenes internett.

 Meny:

Det blir servert Bella Italia buffet med apéritif og god drikke. Det vil også være lett servering i forkant av medlemsmøtet.

Kalde retter:

Caprese med mozzarella, tomat og basilikum 7
Mortadella , salami milano & provolone ost 7,8, 12,15
Oliven, marinerte artisjokker & soltørket tomat 10,12,16,17
Blåskjell med tomat vinaigrette 2, 14, 16, 17

Insalata frutti di mare med olivenolje og hvitløk 2,14,16,17
Grillet squash, aubergine og paprika med hvitløk og rosmarin 16
Vitello tonato (kalkun skivet med tunfisksaus og kapers) 3,4,7,10,12,16,17
Focaccia, aioli & fersk ost med urter 1,3,7 16

Varme retter:

Merguez (lammepølser) stekt med rotgrønnsaker 15,16
Kyllingfilet med tomat, hvitløk og rødløk 16, 17
Breiflabb med sitron kapers og persille 4,17
Tortellini fylt med ricotta, spinat og sitronsaus 1,3,7,16

Dessert:

Jordbær ostekake 1,3,5,6,7,8
Chilibakte frukter & biscotti 1,3,8,17
Geitost servert med aprikosmarmelade 7

 

Allergener
(Fullt oppdatert informasjon om allergener gis ved å kontakte service personalet)
1) Gluten 2) Skalldyr 3) Egg 4) Fisk 5) Peanøtter 6) Soyabønner 7) Melk/ Laktose 8) Nøtter 9) Selleri 10) Sennep 11) Sesamfrø 12) Svoveldioksid og Sulfit 13) Lupin 14) Bløtdyr 15) Svin 16) Hvitløk 17) Sitrus 18) Koriander

 


Lokasjon:

Møtet og generalforsamling arrangeres i DNB sine lokaler i Bjørvika.

Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo

Annet:

Deltagelse på møtet er gratis for inntil 2 deltakere fra ISF-medlemmer. Deltakere ut over det betaler 500 kroner for å delta.

NB! Husk å gi beskjed vedrørende eventuelle allergier ved påmelding.

 

Påmelding (deltaker.no):

Påmelding til arrangementet gjøres via følgende link: Påmelding