Årets julemøte avholdes i Gamle Logen selskapslokaler ved Grev Wedels plass 2 i nærheten av Akershus festning i Oslo (www.gamlelogen.no). Registrering fra kl. 15:30.

20.10.2014

Gjør klar hjernen, lattermusklene og magen. Det er tid for faglig og sosial stimuli, med fokus på sikkerhetskultur.

Program

15:30 – 16:00 Registrering

16:00 – 16:45  Sikkerhets(u)kultur - Hvordan gjøre de ansatte til sikkerhetsavdelingens beste venner...eller verste fiender (Magnus R. Solberg - Steria)

17:00 – 17:45  Sikkerhetsbevisst og kompetent! (Bente Brunsgård – Telenor Norge)

18:00 – 18:45  Ord og bilder er mektige våpen. Bruk dem (Mats Lillesund - DNB)

18:45 – 19:15  Pause med servering av øl/vin

19:15 – 20:00  LUNCH! Vi får besøk av serieskaper Børge Lund som tegner og forteller hvordan han har skapt sitt serieunivers og hva som inspirerer ham til karakterene og situasjonene han utvikler. Gjør klar lattermusklene! (www.lunchstriper.no)

20:15 – ...  Aperitiff og 3-retters julemiddag

Omtale av foredragene

Sikkerhets(u)kultur - Hvordan gjøre de ansatte til sikkerhetsavdelingens beste venner...eller verste fiender.

Kort omtale av foredraget:

Å ikke møte brukerene på deres egne premisser og formidle et engasjerende, motiverende og relevant budskap, kan føre til at sikkerhet nok en gang blir sett på som "NEI-avdelingen", og man ender opp med en negativ sikkerhetskultur.

Gjennom foredraget foretar vi en ekspressreise fra planleggingstadiet til aktiveringen av et høyeffektivt brukerbevissthetsprogram. Hva kjennetegner en god sikkerhetskultur, og hvordan oppnår man det?

Omtale av firma og arbeidsoppgaver:

Magnus Solberg er senior sikkerhetsrådgiver i Operational Strategy and Improvement (OSI) i Steria. Magnus har en holistisk og pragmatisk tilnærming til informasjonssikkerhet tilegnet gjennom sin mangeårige erfaring i ulike roller innenfor fagfeltet, og har et spesielt fokus på kulturaspektet og brukerens rolle i bevaring av informasjonssikkerheten.

Sikkerhetsbevisst og kompetent!

Om foredraget:

Telenor Norge as har over tre tusen medarbeidere, mange ulike funksjoner med forskjellige behov og systemer, samt ekstern eksponering mot kunder, partnere og leverandører. Vi har høy sikkerhetskompetanse og vi har sikkerhetshendelser.  I spennet mellom ledelse, sikkerhetsfolk og alle vi andre, finner noen løsninger på hvordan jobbe med sikkerhetsbevissthet. Vi deler noen av disse med dere, og knytter erfaringer og råd til referanser fra  ISF og Gartner underveis.

Om foredragsholder:

Bente Brunsgård er fungerende Sikkerhetskultursjef i Telenor Norge

Ord og bilder er mektige våpen. Bruk dem.

Om foredraget:

Hvordan vinne medarbeideres oppmerksomhet og få dem til å gjøre det som er rett? Gjennom planlagt og tydelig kommunikasjon kan vi påvirke atferd. Foredraget viser teori og prinsipper for kommunikasjon, som du kan anvende i arbeidet med å bygge kunnskap og bevisstgjøre medarbeidere – og du får innblikk i hvordan dette er gjort i praksis i DNB.

Om foredragsholder:

Mats Lillesund leder arbeidet med kommunikasjon av informasjonssikkerhet internt i DNB-konsernet. Han har bakgrunn fra IT og informasjonssikkerhet fra en rekke private og offentlige virksomheter, og har jobbet som journalist i blant annet TV 2 og Computerworld. Mats sitter i styret i Dataforeningens faggruppe for informasjonssikkerhet.

Meny – julemiddag

Forrett

Lettstekte kamskjell på grønn ertepuré, sprøstekte baconsyltede kantareller og rød karse

Vin: Anselmann Riesling Trocken (Tyskland)

Hovedrett

Kronhjortfilét med ristet skogssopp, bakte rotgrønnsaker, rognebærgelé, rissolépoteter og viltfondy tilsmakt med blåbær.

Vin: Baron Philippe de Rotschild Bordeaux Rogue (Frankrike)

Dessert

Williamspære kokt med vinbær og håndpisket krem tilsmakt vanilje.

Kaffe og avec (cognac, eller baileys)

Påmelding

Det er stengt for påmelding.